Путін: До "Південного потоку", крім Франції та Італії, можуть приєднатись інші європейські партнери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: До "Південного потоку", крім Франції та Італії, можуть приєднатись інші європейські партнери

Енергетика
198
Проект "Південний потік", у якому з "Газпромом" вже співпрацює італійська Eni і ведуться переговори про входження французької EDF, може поповнитися новими учасниками, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на прес-конференції у Софії.
"Хочу підкреслити величезне значення газопроводу "Південний потік", що має загальноєвропейський вимір. До реалізації цього проекту вже підключені провідні компанії таких європейських країн як Італії і Франції, є пропозиції і від інших наших партнерів в Західній Європі", - сказав він.
Раніше повідомлялося, що новим учасником проекту може стати німецька BASF/Wintershall.
В свою чергу глава "Газпрому" Олексій Міллер підкреслив в бесіді із журналістами, що "Газпром" не планує зменшувати свою частку в "Південному потоці" нижче 50%. Міллер відмовився офіційно назвати ім'я нового кандидата в "Південний потік".
Коментуючи підписання документів із "Південного потоку" Путін сказав, що "тим самим зроблений ще один важливий крок у реалізації двосторонньої домовленості".
Маштабні спільні проекти, зокрема і в енергетиці, покликані допомогти швидкому відновленню економічних зв'язків двох країн, упевнений він.
Зі свого боку прем'єр-міністр Болгарії Бойка Борисов повідомив, що плани своєї участі в "Південному потоці" Болгарія погоджує з Єврокомісією. В п'ятницю болгарські чиновники провели консультації з Єврокомісаром із енергетики Гюнтером Етінгером, оскільки "Південний потік" - європейський проект".
В проекті братиме участь Держбанк Болгарії, додав Борисов.
Болгарський прем'єр Бойка Борисов нагадав про ситуацію із припиненням постачань газу до країни під час транзитної кризи 2009 років, у зв'язку з чим, на його думку, країна "матиме можливість отримувати газ по обох газопроводах" - існуючому і новому - "Південному потоку".
Путін зазначив, що будівництво газопроводу "Південний потік" дозволить постачати газ "прямо з російського на болгарський берег і гарантувати стійкі енергетичні постачання Болгарії і всьому регіону в цілому".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас