Учасник ринку: Білоруський бензин Євро-5 може відбитися на структурі імпорту палива України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасник ринку: Білоруський бензин Євро-5 може відбитися на структурі імпорту палива України

Енергетика
530
Початок випуску бензину Євро-5 в Білорусії може відбитися на структурі імпорту нафтопродуктів України. Таку думку висловив директор нафтокомпанії "Паралель" Дмитро Кулик.
Він зазначив, що в даний час євробензин завозиться в країну в основному з Литви та Румунії. "Може статися перерозподіл на користь Білорусії, в тому числі і по литовському постачанню", - вважає учасник ринку.
За його словами, це відбудеться тільки в тому випадку, якщо Білорусії вдасться налагодити стабільні поставки нафти на економічно вигідних умовах. "Але в цьому є сумніви. Велике питання, чи впораються білоруси з ресурсом. Коли починається дуже велика політика - венесуельська нафта, нафтопровід Одеса-Броди - це якось не дуже схоже на бізнес, який рахує гроші. Якщо б у них нормально працювала труба з Росії, можна було б на 100% сказати, що ринок буде переламано, а так я б оцінив їх шанси як 50 на 50", - сказав Д.Кулик.
У той же час, на думку фахівця, НПЗ Литви та Румунії залишаться гравцями українського ринку. "В остаточному підсумку переможе той, хто зуміє запропонувати більш вигідні умови та забезпечити стабільність поставок", - зазначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас