"Газпром" може швидко зрівняти постачання до Азії та Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" може швидко зрівняти постачання до Азії та Європи

Енергетика
239
Обсяги постачань російського газу до Азії можуть досягти рівня постачань до Європи в дуже короткий проміжок часу, повідомив глава "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє РИА "Новости".
При цьому він зазначив, що Європа залишається для компанії пріоритетним ринком. "Цей ринок був ринком номер один і залишиться ринком номер один на довгі роки", - сказав Міллер.
Також, за його словами, "Газпром" і корейський "Когаз" домовилися в грудні почати комерційні переговори зі збільшення об'ємів постачань газу до Кореї з 2017 року до рівня не менше 10 млрд кубометрів на рік.
В теперішній час російський "Газпром" постачає до Південної Кореї зріджений природний газ в об'ємі до 1,5 млн тонн на рік.
Крім того, "Газпром" і "Когаз" домовилися розглянути можливості транспортування додаткових об'ємів газу з 2017 року у тому числі по сухопутному трубопроводу.
При цьому він підкреслив, що варіант транспортування по трубопроводу по дну моря не розглядається.
Відповідаючи на питання, хто фінансуватиме будівництво можливого трубопроводу, глава "Газпрому" сказав: "Все, що стосується будівництва потужностей на території Росії, фінансує Росія, все, що стосується будівництва потужностей на території Республіки Кореї, фінансує Республіка Корея".
Також Міллер заявив про можливість реалізації спільних проектів з Південною Кореєю на базі обміну активами.
"Ми до наших корейських колег донесли нашу позицію про те, що в принципі ми готові розглядати спільні вертикально інтегровані проекти по всьому ланцюжку створення додаткової вартості - від видобутку до збуту-розподілу, з розумінням того, що принцип такого роду співпраці повинен будуватися на базі розміну активами", - сказав глава "Газпрому".
Він зазначив, що "Газпром" розраховує на поліпшення фінансових результатів в поточному році.
За підсумками 2009 року чистий прибуток "Газпрому" по МСФО виріс на 5% до 779,6 млрд рублів. По РСБУ показник за рік збільшився в 3,6 рази і склав 624,6 млрд рублів.
Чистий прибуток ВАТ "Газпром" по МСФО в першому півріччі склав 508,234 млрд рублів проти 305,760 млрд рублів роком раніше.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас