Луценка вже допитують у Генпрокуратурі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценка вже допитують у Генпрокуратурі

Кримінал
1101
Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко перебуває в Генеральній прокуратурі України. Про це повідомила прес-секретар політика Інна Кисіль.
Як зазначила прес-секретар, відразу після чергового допиту Луценко проведе брифінг.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стосовно колишнього міністра внутрішніх справ Луценка порушено кримінальну справу. Справу порушено за ст.191 ч. 3 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
"За версією ГПУ, міністр Луценко, який керував колективом з 300 тисяч осіб зі щорічним бюджетом відомства у 8 мільярдів гривень, вступив у змову зі своїм водієм, щоб викрасти з бюджету близько 40 тисяч гривень", - заявив екс-глава МВС.
Як відомо, з Луценка взято підписку про невиїзд. Луценко повідомив, що справу порушили за політичними мотивами.
"Приблизно десять днів тому один з керівників Партії регіонів попередив мене: якщо я не припиню публічно підтримувати БЮТ та її лідера, у мене виникнуть проблеми, - розповів Луценко, - і ці проблеми справді виникли: в п'ятницю, 5 листопада, мене несподівано викликали до Генпрокуратури (ГПУ) з приводу пенсії свого водія, яка останнім часом стала об'єктом праці сотні співробітників правоохоронних органів".
Якщо суд визнає висунуте звинувачення доведеним, Луценко загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас