Експерт: Методика розрахунку плаваючої ставки ще не вироблена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Методика розрахунку плаваючої ставки ще не вироблена

Кредит&Депозит
221
В Україні єдиної системи розрахунку за плаваючою ставкою в банків доки не існує. Таку думку висловили представники Банку Форум Commerzbank Group.
"Плаваюча ставка - корисний інструмент, який особливо важливий для розвитку ринку довгих кредитів, зокрема іпотеки. Адже за 10-15 і більше років, на які береться кредит, вартість ресурсу однозначно змінюватиметься. Аби вартість кредиту завжди була адекватна стану ринку, банки і пропонують позичальникові плаваючу ставку. Проте сьогодні банки, що вже пропонують плаваючу ставку, розраховують її розмір за індивідуальним механізмом. При цьому єдиної для всіх системи розрахунку доки не існує", - заявив голова правління банку Ярослав Колесник.
Крім того, член правління банку Кшиштоф Кужбік зазначив: "Зараз на ринку мало банків, які ввели плаваючу відсоткову ставку, оскільки немає єдиної методики і бази для розрахунку її ринкової складової. Банки, які ввели таку ставку, як правило, використовують як її базу вартість власних ресурсів, а "плаваюча частина" оцінюється індивідуально. Вважаю, що доки не з'явиться в Україні загальновизнаний банками і зрозумілий для клієнта прозорий механізм розрахунку такої ставки, що враховує ринкові тенденції, говорити про такий підхід в ціноутворенні зарано".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас