США допоможе Україні реформувати виборче законодавство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США допоможе Україні реформувати виборче законодавство

Казна та Політика
90
У Міністерстві закордонних справ сподіваються, що іноземні партнери сприятимуть зміцненню основ конкурентної демократії в Україні, заявив заступник керівника зовнішньополітичного відомства Руслан Демченко.
Він нагадав, що президент Віктор Янукович поставив завдання до травня 2011 року представити на розгляд громадськості текст Виборчого кодексу, який уніфікуватиме виборче законодавство і дозволить проводити вибори всіх рівнів відповідно до вищих демократичних стандартів.
"Керівництво України запросило американських і європейських експертів приєднатися до діяльності створеної указом Януковича робочої групи із питань удосконалення законодавства про вибори", - зазначив дипломат.
Як повідомлялося, помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Гордон заявив, що вибори до місцевих органів влади, які пройшли в Україні 31 жовтня, не відповідали стандартам демократії.
Уряд США 3 листопада розповсюдив заява відносно місцевих виборів в Україні, в якій вони були названі менш демократичними і прозорими, ніж президентські вибори 2010 року. США також висловили готовність надати допомогу Україні в реформі виборчого законодавства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас