Експерт: Нові вимоги до статутного капіталу банку знищать близько 2/3 всіх банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Нові вимоги до статутного капіталу банку знищать близько 2/3 всіх банків

Кредит&Депозит
880
НБУ підвищив вимоги до статутного капіталу банку, який на момент створення банку має бути не менше 500 млн.грн. Профільні організації заявляють, що це знищить близько 2/3 всіх банків, і істотно вплине на розставляння сил на ринку.
Проте, як зазначає заступник голови правління "Банк "Таврика" Олександр Намясенко, потрібно розуміти, що ця норма застосовуватиметься до банків, що знов створюються.
"Капіталізація банків в принципі - дуже позитивний і правильний крок. очевидно, що банки, котрі працюють із населенням, залучають депозитні вклади, повинні мати достатній обсяг капіталу, аби не піддавати своїх вкладників необґрунтованим ризикам", - вважає експерт.
В разі посилення вимог до існуючих банків можуть виникнути певні труднощі, адже не у кожного власника в період кризи є можливість збільшувати капітал банку.
Нові вимоги до капіталу банків вплинуть на ринок неоднозначно. З одного боку, знизяться темпи створення нових банків. З іншого, подальше посилення вимог до існуючих банків підштовхне їх до пошуку рішень, налагодження партнерства. Можливо, ми побачимо злиття дрібних банків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас