Присяжнюк вважає, що необхідно заборонити імпорт овочів і фруктів, які вирощують в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк вважає, що необхідно заборонити імпорт овочів і фруктів, які вирощують в Україні

Аграрний ринок
1190
Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк вважає, що необхідно заборонити імпорт овочів і фруктів, які вирощують в Україні. Про це про це він заявив сьогодні під час наради з питань ситуації на продовольчому ринку і завершення комплексу осінньо-польових робіт у Вінницькій області.
"Наше завдання - економічними важелями, адміністративними важелями зупинити імпорт овочів, фруктів тих, які ми виробляємо, крім екзотичних. І по-друге - почати наш продукт готувати до продажного вигляду, щоб ми не працювали за принципом "вміла готувати, та не вміла подавати", - сказав М.Присяжнюк.
За його словами, в організованих торгових мережах щорічно збільшуються обсяги реалізації імпортованих овочів, фруктів і ягід. "Це говорить про те, що, по-перше, у нас немає логістики, щоб вирощувати достатню кількість овочів і фруктів. Логістика відсутня, і торговельні мережі за відсутності передпродажної підготовки не беруть нашу продукцію", - пояснив міністр.
На думку М.Присяжнюка, головною проблемою споживання імпортованої продукції є звичка. "Відбувається ситуація, що наш споживач звикає до імпортованої продукції. Це найголовніша проблема, якої нам важко буде позбутися. Сила звички споживача потужна, вона формується не за один рік, і повернути назад - складно", - зазначив міністр.
При цьому М.Присяжнюк повідомив, що Україна щорічно виробляє близько 8 млн. тонн овочів і фруктів, а споживає - близько 6 млн. тонн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас