Підвищення окладу бюджетників не вплине на МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення окладу бюджетників не вплине на МВФ

562
Підвищення мінімального окладу бюджетників до 600 гривень з 1 грудня 2010 року не позначиться на співпраці України з Міжнародним валютним фондом.
"Зарплату бюджетників не можна безпосередньо відносити до так званих соціальних видатків, бо це не інструмент соціального забезпечення чи соцзахисту. До того ж у договорі про співпрацю з МВФ Україні безпосередньо не зобов'язувалася не підвищувати зарплати бюджетникам", - розповів в ексклюзивному коментарі UBR.UA Максим Борода, старший аналітик, керівник програми "Соціальна економка" Міжнародного центру перспективних досліджень.
У той же час, на думку аналітика, підвищення мінімальної ставки бюджетників збільшує витрати держбюджету: ще більше коштів йде "на проїдання", а це вже не вписується в зобов'язання, які випливають з домовленостей України з місією МВФ.
"Щоправда, українська сторона не дуже чітко виконує й інші свої зобов'язання перед Фондом, наприклад, збільшення пенсійного віку, але це практично ніяк не шкодить співпраці двох сторін. МВФ все одно дає нам гроші", - підкреслює Борода.
На його думку, сьогодні Україна все ще потребує траншу Фонду, але зараз значення цих грошей не настільки критичне, як це було ще влітку цього року.
Як повідомлялося раніше, міністр праці та соцполітики Василь Надрага заявив, що з 1 грудня 2010 року мінімальний оклад бюджетників може зрости з 586 до 600 гривень.
Нагадаємо, що в 2010 році мінімальна заробітна плата повинна становити: з 1 січня 869 грн на місяць, з 1 квітня - 884 грн, з 1 липня - 888 грн, з 1 жовтня - 907 грн, з 1 грудня - 922 грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас