Київ відклав будівництво нового сміттєспалювального заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ відклав будівництво нового сміттєспалювального заводу

Казна та Політика
149
Київ поки відклав будівництво нового сміттєспалювального заводу на території столиці, повідомив заступник глави Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак.
"Ми не готові сьогодні до будівництва цього заводу ні технічно, ні психологічно", - сказав він на прес-конференції в четвер.
При цьому Мазурчак зазначив, що є прихильником збільшення обсягів роздільного збору твердих побутових відходів. З цією метою в поточному році в Києві буде встановлено додатково 2 тис. контейнерів.
За словами Мазурчака, Київська міськдержадміністрація має намір наступного року приступити до реконструкції заводу "Енергія".
"На наступний рік я бачу можливість приступити до реконструкції заводу "Енергія". Сьогодні вартість такої реконструкції передбачена на рівні 240 млн грн", - повідомив він.
За словами віце-мера, на сьогоднішній день є кілька компаній, які готові виступити інвесторами даного проекту.
При цьому він підкреслив, що з 240 млн грн, які будуть направлені на реконструкцію заводу "Енергія", понад 100 млн грн має піти на системи очищення викидів.
"Тобто це буде абсолютно нова якість цього заводу", - сказав Мазурчак.
За його словами, проект всієї конструкції вже завершено і зараз проходить експертизу.
У разі якщо реконструкція буде здійснена, то завод буде абсолютно нешкідливим для навколишнього середовища, підкреслив віце-мер.
Крім того, завод буде віддавати 270 Гкал тепла в систему опалення. Також будуть встановлені два енергогенератори потужністю по 11 МВт, і вироблювана ними енергія буде подаватися в загальну мережу.
"А вже тоді будемо повертатися до питання сміттєспалювального заводу", - зазначив Мазурчак.
За його словами, на сьогоднішній день створено робочу групу, яка вивчає це питання.
Мазурчак повідомив, що проекти будівництва такого заводу вже представили три фірми, в тому числі одна японська. Разом з тим, інвестори ставлять низку додаткових вимог.
"Тому це важкі переговори. Думаю, що найближчим часом будівництво нових заводів є досить проблематичним", - підкреслив він.
У той же час Київська міськдержадміністрація розглядає альтернативний варіант. Зокрема, вже укладено договір з Київською обладміністрацією з будівництва сміттєспалювальних заводів на території області.
Мазурчак повідомив, що на території Київської області обласна влада планує побудувати до 10 сміттєспалювальних заводів. Вони будуть розташовані навколо Києва.
"Ми готові інтегруватися певною мірою з ними і, возити їм сміття на їхні заводи", - зазначив Мазурчак.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас