Україна надасть список максимум з 10 м'ясо-молочних підприємств для інспекції Митним союзом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна надасть список максимум з 10 м'ясо-молочних підприємств для інспекції Митним союзом

Аграрний ринок
425
Державний комітет ветеринарної медицини України надасть список максимум з 10 м'ясо- і молокопереробних підприємств для інспекції експертами Митного союзу на предмет надання права поставляти продукцію в Росію, Казахстан і Білорусь, повідомив головний державний ветеринарний інспектор України Іван Бісюк.
"Ми в першій декаді листопада повинні надати новий перелік підприємств, які українською службою пропонуються для інспектування уповноваженим органом Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусі. Це буде небагато підприємств - 5-7, максимум 10 підприємств", - сказав він 2 листопада.
За його словами, всі інші підприємства, які не увійдуть до списку, повинні розуміти, що рівень вимог до якості продукції підвищується і їм необхідно вживати заходів для відповідності цим вимогам.
І.Бісюк також повідомив, що Держкомветмедицини відкликав запропонований до інспектування раніше список підприємств.
"У нас починається новий етап взаємин з Россільгоспнаглядом і новий етап підходу до інспектування підприємств на території України. Ми будемо пропонувати для зовнішніх споживачів лише ті підприємства, які ветеринарною службою України будуть визначені як такі, які дійсно можуть пройти інспектування", - зазначив І.Бісюк.
У той же час він уточнив, що ті компанії, які раніше отримали право поставок продукції в Росію, а це 36 підприємств, перевіряти не будуть.
І.Бісюк також повідомив, що Україна і країни Митного союзу планують підписати меморандум, який буде визначати умови взаємного доступу продукції тваринництва.
Раніше Россільгоспнагляд повідомив, що чекає від ветеринарної служби України новий список м'ясо- і молокопереробних підприємств, які будуть рекомендовані для поставок продукції в Росію.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас