Генпрокуратура не помітила на виборах грубих порушень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура не помітила на виборах грубих порушень

64
Генеральна прокуратура відзначає, що наявна в органах прокуратури інформація свідчить про відсутність грубих масових порушень виборчих прав громадян під час місцевих виборів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.
Згідно з повідомленням, у день голосування 31 жовтня в органи прокуратури надійшло 125 звернень, за результатами розгляду яких 64 (51,2%) направлено за належністю до виборчих комісій та інші правоохоронні органи, надані 16 роз'яснень.
У 10 випадках відмовлено у порушенні кримінальних справ.
Не надійшло жодного звернення до прокуратури Полтавської, Сумської, Херсонської областей і Севастополя (Крим).
До органів прокуратури зверталися кандидати в депутати місцевих рад та на посаду сільських, міських, селищних голів (41 випадок), виборці (23), представники місцевих осередків організацій політичних партій та об'єднань (14), депутати Верховної ради (10), територіальні виборчі комісії (8), інші особи.
З них найбільша кількість з питань порушення порядку - проведення передвиборної агітації (27 випадків), підкуп виборців (12), підробка виборчої документації (9).
Нагадаємо, що 1 листопада МВС відзначило відсутність серйозних порушень виборчого законодавства та громадського правопорядку в день голосування на виборах депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.
31 жовтня з 8:00 до 22:00 в Україні пройшло голосування на місцевих виборах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас