Одеський морський порт подав позов про захист репутації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський морський порт подав позов про захист репутації

Казна та Політика
169
ДП "Одеський морський торговельний порт" (ОМТП) подав позов до суду на захист честі, гідності та ділової репутації з вимогою спростування інформації, озвученої начальником Головного контрольно-ревізійного управління України Петра Андрєєва 21 жовтня, щодо звинувачень у незаконному виведенні державних коштів у розмірі 400 млн. грн. в офшорні компанії та недопущення працівників КРУ на підприємство для проведення перевірок.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі ОМТП.
Як заявляють у порту, зазначені звинувачення безпідставні, а розповсюджена Андрєєвим інформація містить факти, що не відповідають дійсності.
Зокрема, в повідомленні наголошується, що ДП "ОМТП" включено до переліку суб'єктів господарювання, щодо яких проводиться державний фінансовий аудит окремих господарських операцій. На підприємстві з 2009 року триває державний фінансовий аудит, який проводиться територіальним органом державної контрольно-ревізійної служби. "За результатами здійснення державного фінансового аудиту ніколи не виявлялись факти незаконного виведення підприємством коштів, на які посилався Петро Андрєєв", - сказано в повідомленні порту.
У ОМТП також відзначають, що у зв'язку з тим, що на підприємстві з 2009 року постійно здійснюється державний фінансовий аудит, у відповідності до положень Закону України "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні", на підприємстві заборонено здійснення інших видів державного контролю, а значить, порт не підлягає перевірці цими органами Державної контрольно-ревізійної служби.
"Саме у зв'язку з безпідставністю вимог працівників КРУ не допускали до проведення інспекцій на ДП "ОМТП", - пояснюють в порту.
У повідомленні також відзначається, що законність відмов у допуску для проведення перевірок працівниками КРУ підтверджується, зокрема, постановою Одеського окружного адміністративного суду, яким територіальному органу КРУ було відмовлено в задоволенні позову про зобов'язання допустити КРУ в Одеській області для проведення планової ревізії фінансово-господарської діяльності ДП "ОМТП" за період з 1 січня 2009 року по 31 березня 2010 року.
Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня ц.р. голова ГоловКРУ Петро Андрєєв повідомив про низку фактів недопущення ревізорів управління на підприємства, підвідомчі Міністерству транспорту і зв'язку. Зокрема, це стосувалося деяких портів, в тому числі й Одеського порту. Він також повідомив про розкрадання державних коштів в ОМТП. Мінтранс уже спростував цю інформацію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас