Бавовна в світі подорожчала до рекорду на побоюваннях дефіциту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бавовна в світі подорожчала до рекорду на побоюваннях дефіциту

Аграрний ринок
143
Бавовна подорожчала на різних світових торгових майданчиках до рекорду на побоюваннях виникнення дефіциту після очікуваної холодної зими в Китаї і штормів у США, повідомило агентство Bloomberg.
Ціна бавовни з поставкою в грудні зросла на ICE Futures US у вівторок на 1% - до $ 1,306 за фунт, підвищення триває третій день поспіль.
У жовтні вартість бавовни підскочила на 23%, що стало рекордним місячним приростом з червня 2007 року. У поточному році ціна піднялася на 72%, в результаті чого бавовна займає перше місце серед сировинних товарів, що входять у розрахунок індексу Thomson Reuters/Jefferies CRB.
Ф'ючерси на травень на сировинній біржі Чженчжоу подорожчали на 2,7%, досягнувши рекордних 28 850 юаня за тонну ($ 4314).
За прогнозом британської дослідницької фірми Cotlook, врожай бавовни в Китаї знизиться до 6,4 млн тонн за сільськогосподарський рік, який розпочався 1 серпня. Це на 7,9% нижче від показника минулого року. Причому ці очікування були озвучені до виходу прогнозу метеобюро КНР про те, що холодний фронт може пошкодити врожаю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас