"Батьківщина" вимагає від ради перевиборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Батьківщина" вимагає від ради перевиборів

Казна та Політика
1968
Заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що депутати парламентської фракції БЮТ вчора внесли до Верховної Ради проект постанови про проведення повторних виборів. Зокрема, за словами Турчинова, йдеться про перевибори депутатів Львівської обласної і міської рад, а також Київської обласної ради, до виборів в яких партія "Батькивщина" не була допущена.
В проекті постанови також говориться про необхідність провести перевибори у кількох районах Київської, Кіровоградської, Донецької областей, Тернопільській і Луганській міських радах. "Ми, не визнаючи результатів виборів в перерахованих радах цих регіонів, наполягаємо на прийнятті постанови", - сказав Олександр Турчинов. Пізніше стало відомо, що Миколаївська обласна організація "Батьківщини" звернулася до суду з вимогою визнати вибори в області незаконними.
За словами заступника голови фракції БЮТ Сергія Соболєва, вимога провести повторне голосування пояснюється тим, що партія "Батьківщина" не була допущена до виборчого процесу у вказаних регіонах. "Сотні тисяч виборців не мали можливості голосувати за свого кандидата від "Батьківщини". На мій погляд, цього цілком достатньо для проведення перевиборів", - сказав він.
Тим часом, шанси на те, що вимога опозиції буде підтримана більшістю Ради, украй малі. Заступник голови комітету Верховної Ради із питань державного будівництва і місцевої самоврядності Олександр Чорноморов (ПР) заявив, що в опозиції "не вистачить голосів ні на одне питання". "Я допускаю, що на окремих ділянках можливе переголосування. Але воно не носитиме масового характеру, і тим більше не проходить в масштабах виборчих округів або населених пунктів", - сказав він. Такої ж думки дотримується заступник голови фракції блоку Литвина Олег Зарубінський: "В парламенту немає механізму оголошення перевиборів в області. Це не передбачено чинним законодавством".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас