Королевська і Ляпіна ініціюють відміну прийняття парламентом проекту ПК у першому читанні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська і Ляпіна ініціюють відміну прийняття парламентом проекту ПК у першому читанні

Казна та Політика
302
Депутати Верховної Ради Наталя Королевська (фракція Блоку Юлії Тимошенко) і Ксенія Ляпіна (фракція блоку "НУ-НС") ініціюють відміну прийняття парламентом в першому читанні проекту Податкового кодексу.
Про це на погоджувальній нараді Ради сказала Королевська.
За її словами, апарат парламенту відмовився зареєструвати відповідний проект постанови, якою пропонується визнати такою, що втратила силу постанову Ради про прийняття проекту кодексу в першому читанні.
"Володимире Михайловичу, я дуже хочу розібратися, сектор реєстрації законопроектів апарату Верховної Ради відмовився реєструвати постанову Верховної Ради України про визнання такою, що втратила силу, постанову Верховної Ради України про прийняття за основу проекту Податкового кодексу, посилаючись на лист регламентного комітету і посилаючись на статтю 114 регламенту, яка до даної процедури реєстрації не має жодного відношення", - сказала Королевська.
Вона підкреслила, що в разі розгляду парламентом проекту кодексу 16 листопада, він може бути підписаний Президентом Віктором Януковичем не раніше грудня.
На її думку, за місяць, який залишатиметься до набуття чинності цього документа, бухгалтери не зможуть вивчити документ і перебудувати свою господарську діяльність на нових податкових правилах.
"Ми реально розуміємо, що потім протягом місяця цей закон не зможе набути чинності, ми не можемо перенавчити бухгалтерів у всій країні працювати на новій податковій базі. Більше 1 тис. сторінок документа нереально буде навіть прочитати до 1 січня", - підкреслила депутат.
Крім цього, на її думку, більше 4 тис. поправок до проекту документа розбалансують його.
Королевська повідомила Українським Новинам, що автори проекту постанови - вона і Ляпіна, а також що, на їх думку, доцільніше було б відстрочити розгляд парламентом нового проекту Податкового кодексу на 2011 рік.
У свою чергу голова парламенту Володимир Литвин на погоджувальній раді сказав, що під час розгляду Радою проекту Податкового кодексу в другому читанні, проект постанови про відміну прийняття його в першому читанні також буде поставлений на голосування.
Спвкер попросив Королевську оформити документ належним чином для його реєстрації.
Як повідомляло агентство, Литвин доручив парламентському податковому комітету і апарату Ради інтенсифікувати роботу над проектом Податкового кодексу для розгляду його в другому читанні.
Раніше він прогнозував, що парламент розгляне в другому читанні проект Податкового кодексу 16-18 листопада.
7 жовтня Рада прийняла доопрацьований Кабінетом Міністрів проект Податкового кодексу в першому читанні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас