НБУ звинувачує банки у дестабілізації валютного ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ звинувачує банки у дестабілізації валютного ринку

Валюта
1045
Національний банк України звинуватив комерційні банки у спробах дестабілізації валютного ринку і нагадав керівникам банків про персональну відповідальність за реалістичність заявок на покупку валюти, говориться у телеграмі НБУ , текст якої має в своєму розпорядженні Рейтер.
"Останнім часом почастішали випадки, коли банки при здійсненні операцій покупки іноземної валюти за гривну з Національним банком подають нереальні заявки, які потім самі ж анулюють", - говориться у телеграмі.
"Нацбанк розцінює це як свідому дестабілізацію валютного ринку", - говориться в телеграмі.
На поточному тижні центральний банк двічі виходив з валютними інтервенціями на міжбанківський ринок, продаючи долари за курсом 7,9480 гривень за 1 долар, аби задовольнити попит через який котирування гривні знижувалися до рівня 7,95-7,9530 гривень за долар.
"Зобов'язати керівників банків узяти під особистий контроль реалістичність подачі банками в Національний банк заявок на покупку іноземної валюти", - говориться в телеграмі за підписом першого заступника глави НБУ Сергія Арбузова.
Раніше в НБУ зазначали, що з початку вересня 2010 року на валютному ринку України попит на іноземну валюту зростав швидше за пропозицію. Сальдо валютних нетто-надходжень до країни залишилося позитивним.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас