Експерт: Євро у понеділок може повернутись до рівня вище 11 грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Євро у понеділок може повернутись до рівня вище 11 грн.

Валюта
669
Вчорашні новини зі світових ринків можуть стати підтримкою для євровалюти. В Україні в понеділок готівковий курс євро, ймовірно, повернеться до рівня вище 11 грн. Такий прогноз зробив експерт аналітичного департаменту "X-Trade Brokers Ukraine" Володимир Олексюк.
Зростання споживчих цін в єврозоні в жовтні прискорилось до 1,9% в річному обчисленні. Промислове виробництво і ділова довіра в Південній Кореї у вересні знизились. Японія також оголосила про погіршення у промвиробництві і зниженні споживчих цін минулого місяця на 1,1%.
Ці новини вплинули на підвищення курсу долара. Протягом всього дня він відіграє позиції відносно основних світових валют. У нинішній момент курс пари EUR/USD на світовому ринку складає 1,3826 (-1,01%). Проте на українському готівковому ринку це доки не відбилося. Курс євро в обмінниках, як і вчора залишається на рівні 10,9455/11.0915 грн/євро.
Всі основні рухи на валютному ринку, на думку експерта, пройдуть після публікації статистики ВВП США за третій квартал. Дані із ВВП допоможуть учасникам торгів визначитись відносно "другого дна". Значення ВВП назад може бути відіграно двозначно, як це спостерігалося у вересні, коли на поганих даних спостерігалося зростання в очікуванні запуску друкарського верстата.
Середньозважений готівковий курс долара в п'ятницю залишається на колишньому рівні - 7.9546/7,9720 грн/дол. Вчора НБУ продав банкам свої депозитні сертифікати на загальну суму 3 640 млн. гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас