Росія обіцяє написати свою версію історії України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія обіцяє написати свою версію історії України

254
В середині наступного року може бути видана російська версія історії України. Про це заявив директор Інституту загальної історії РАН, академік Олександр Чубарьян.
"Мої колеги з Інституту історії висловили бажання видати нашу версію історії України. Зараз рукопис готовий. До середини наступного року буде видана. Потрібно ще експертизу провести", - сказав Чубарьян.
За словам історика, нову книгу він не читав, але не думає, що з її приводу будуть скандали: "Врешті-решт, можна давати різні точки зору на одне питання".
Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", в даний час ведеться активна робота зі створення російсько-українського навчального посібника для вчителів історії.
"Вчора ми обговорювали з українськими колегами можливі схеми. Ми готові запропонувати 25 тем, вони підготували близько 20. Досить важко було підібрати теми, поки ми намітили перший модуль - "Повсякденне життя Росії і України в XX столітті". Він включатиме культуру, науку, освіту. Але доки ця тема не затверджена", - підкреслив Чубарьян.
Нагадаємо, вчора на зустрічі міністрів освіти Росії і України сторони домовилися створити робочу групу із вчених-істориків для підготовки єдиного навчального посібника для вчителів історії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас