Інвестори звинуватили JP Morgan та HSBC у заниженні цін на срібло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори звинуватили JP Morgan та HSBC у заниженні цін на срібло

Банківські метали
244
Інвестори звинуватили банки HSBC і JP Morgan Chase у змові, метою якої було штучне зниження цін на срібло, повідомляє Bloomberg. Пітер Ласкаріс і Браєн Бітті подали до нью-йоркського суду позови на банки, де вказується, що навесні 2008 року вони домовилися про спільну подачу трейдерських заявок, які не були виконані, але істотно вплинули на вартість срібла.
Крім того, банки звинувачуються в домовленості про "короткі" продажі, тобто реалізацію контрактів, спрямовані на зниження ціни.
Через дії банків Ласкаріс і Бітті, які вклали свої коштии у ф'ючерси на срібло, втратили значну суму. Тепер вони вимагають компенсації, розмір якої складає сотні мільйонів доларів.
Варто зазначити, що американська урядова Комісія із ф'ючерсної торгівлі відкрила справу про маніпуляції на ринку срібла в березні 2010 року. Голова комісії Барт Чілтон заявив, що у відомства є дані про те, що учасники ринку робили дії для контролю за цінами. За його словами, такі зусилля повинні переслідуватися згідно із законом.
За заяві інвесторів, після початку державного розслідування, банки припинили дії зі заниження цін. Відтоді ціни на ресурс підвищились у півтора рази.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас