Китай збирається побудувати найбільшу у світі вітрову електростанцію у відкритому морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай збирається побудувати найбільшу у світі вітрову електростанцію у відкритому морі

Енергетика
254
Потужність об'єкту повинна скласти 1 000 мегават - цього вистачає для забезпечення енергетичних потреб приблизно 600 тис. будинків.
Будівництво вестиметься в Бохайській затоці у Жовтому морі і повинно завершитися до 2020 року. Вартість проекту оцінюється в $2,2 млрд, повідомляє Inhabitat.
Цікаво, що проект реалізує нафтова корпорація CNOOC, для якої вітряна електростанція, по суті, є конкурентом в енергетичній сфері. З іншого боку, оскільки дана компанія займається видобутком нафти на шельфі, для неї такий будівельний досвід може стати корисним і надалі використовуватися при будівництві бурових платформ.
В теперішній час китайський уряд здійснює масштабну програму розвитку альтернативних джерел енергії. Передбачається, що сукупна потужність вітряків, розташованих біля берегів країни, складе в перспективі 750 гігават. Для порівняння, енергетичні потреби всього східного узбережжя США в чотири рази менші.
Нинішній рекорд потужності серед вітряних електростанцій, розташованих в морі, утримує британська Thanet Wind Farm в Північному морі (300 мегават). А найпотужнішою вітряною фермою на суші є об'єкт в місті Роско (штат Техас), введений в експлуатацію в жовтні минулого року. Він складається із 627 турбін сумарною потужністю близько 780 мегават. Проте цей рекорд може бути незабаром побито.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас