Росія та Болгарія домовились із ТЕО "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія та Болгарія домовились із ТЕО "Південного потоку"

Енергетика
186
Російська компанія "Газпром" підписала з "Болгарським енергетичним холдингом" угоду про виконання техніко-економічного обґрунтування болгарської ділянки газопроводу "Південний потік", повідомляє РИА "Новости".
Документ визначає механізми і окреслює тимчасові рамки співпраці сторін. У ньому заявлено, що між компаніями не залишилися жодних протиріч і перешкод для створення спільного підприємства, яке візьме на себе обов'язки із проектування, будівництва та експлуатації болгарської ділянки газопроводу.
Напередодні про створення СП домовилися прем'єр-міністри Росії і Болгарії Володимир Путін і Бойко Борисов. Підприємство має бути утворене до середини листопада цього року.
Говорячи про техніко-економічне обґрунтування "Південного потоку", глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що "національні ТЕО проекту будуть завершені в максимально стислі терміни, і вже в першому півріччі 2011 р. ми зможемо прийняти рішення із оптимізації маршруту газопроводу в Європі із врахуванням всіх наявних варіантів".
Проект "Південний потік" передбачає прокладання газопроводу по дну Чорного моря, а потім через трубопровідну мережу до Болгарії, Сербії, Угорщини, Греції, Австрії і Словенії - до західноєвропейських споживачів. В разі успішного завершення проекту маршрут буде використаний для постачань до Європи російського газу і, можливо, газу з республік Середньої Азії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас