Нацбанк виросте на 18 поверхів вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк виросте на 18 поверхів вгору

Нерухомість
1252
Співробітникам не вистачає місця в будинку на Інститутській, і поряд зі своєю будівлею вони хочуть побудувати ще одну. І хоча проект 18-ти поверхового будинку містобудівна рада Києва вчора забракувала, від своїх планів банкіри відмовлятися не мають наміру, адже землю їм вже виділили.
"Це якийсь колаж в центрі міста. Зверху нагадує дачу, а нижче - житловий будинок", - сміялася архітектор Лариса Скорик. 18-поверхова будівля і справді трохи кумедна: напівкругла форма прикрашена колонами на три поверхи і увінчана скляним куполом. Там мали бути два поверхи їдалень, дві конференц-зали, а з 6 по 18 поверх - офіси 1-го класу для співробітників. Але особливі зауваження у членів ради викликала парковка: мовляв, вона дуже маленька. Поверховість будівлі в самому центрі міста архітекторів не збентежила, але у результаті проект все ж відхилили.
"Замовник (НБУ), мабуть, став жертвою тендеру. Його виграв проектувальник, що запропонував найдорожчий проект, а насправді він виявився некваліфікованим. Я пропоную провести відкритий архітектурний конкурс і побудувати щось вартісне", - сказав головний архітектор столиці Сергій Целовальник.
У НБУ обіцяли подумати. "Ми, звичайно, подумаємо. Але ж передпроектні пропозиції з такими ж параметрами міськрада затвердила. А сьогодні тут новий склад, який висуває нові вимоги", - сказав нам представник НБУ Юрій Онищенко.
Питання перевантаженості в НБУ, як нам розповіли в банку, дійсно актуальне. "Нас постійно ущільнюють. Набирають нових співробітників, а розміщувати їх ніде. У нас навіть деякі начальники управлінь не мають власних кабінетів. А в корпусах на Подолі і проспекті Науки і зовсім сидять майже в коридорах", - розповіло нам джерело в НБУ. За його словами, їдалень і конференц-залів, закладених в проекті, дійсно не вистачає: "Їдалень дві, але вони маленькі. Там в обід такі черги, що багато хто туди просто не ходить і бере їжу з дому. Радитися і проводити заходи теж ніде: одна конференц-зала від сили на 20 осіб а інший - на 70-100, але сидячих місць там зовсім мало", - запевняє джерело. Крім того, як ще кілька років тому начальник управління будівництва НБУ Володимир Панагушин розповідав, що нову будівлю планують побудувати до 2012 року і перевезти туди відділи з Подолу, проспекту Науки і банкнотно-монетного двору на вулиці Меліоративній, 6. Зараз плани банкірам доведеться відкласти, оскільки розробка і затвердження нового плану, за оцінками архітекторів, триватиме не менше півтора роки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас