У Болгарії планують підвищити податок на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Болгарії планують підвищити податок на нерухомість

Нерухомість
206
Уряд країни розробив проект поправок до податкового законодавства, який передбачає введення диференційованого податку і збільшення верхнього порогу податкової ставки.
За документом, опублікованим на сайті Міністерства фінансів Болгарії, верхній кордон податку збільшиться з 2,5% до 4,5%. Відзначимо, що така ставка застосовується у виняткових випадках - зазвичай вона складає 0,15% від оцінної вартості нерухомості.
Крім того, передбачається збільшити на 30% суму податку для об'єктів нерухомості, чия вартість перевищує середній показник в тому або іншому населеному пункті, повідомляє Novinite.com.
Вказані поправки доки не розглядалися парламентом країни, проте болгарські муніципалітети вже висловили свій скептицизм відносно нововведень. На їх думку, серйозна надбавка до бюджету буде забезпечена лише у великих містах, тоді як для невеликих населених пунктів поправки позбавлені сенсу.
Влада Болгарії збільшує податки в рамках боротьби з економічними труднощами. Нагадаємо, що в березні цього року було оголошено про введення "податку на розкіш" - для власників особистих літаків, яхт, дорогих автомобілів та елітної нерухомості. Проте даний податок доки не набув чинності.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас