Гейтнер: Країни "двадцятки" повинні розробити норми із визначення валютних курсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: Країни "двадцятки" повинні розробити норми із визначення валютних курсів

Казна та Політика
180
Країни "великої двадцятки" повинні розробляти спеціальні норми із визначення валютних курсів. Як повідомляє ИТАР-ТАСС, з такою заявою напередодні зустрічі глав фінансових відомств G20 виступив міністр фінансів США Тімоті Гейтнер.
Він зазначив, що держави потребують своєрідних орієнтирів в даному напрямі. За його словами, "зараз немає твердої упевненості в тому, що все відбувається досить чесно". "Ми б хотіли, аби країни просувалися у напрямі пакету норм, яких всі будуть дотримуватись в рамках політики з визначення валютних курсів", - сказав міністр.
"Думаю, що всі валюти можна розділити на три категорії. У першій знаходяться ті, чиї курси істотно занижені, включаючи китайський юань. У другій - економіки, що розвиваються, з гнучкими обмінними курсами, де уряди здійснюють відповідні втручання або вводять податки щоб уникнути ризиків істотного завищення оцінки або інфляційного тиску. Нарешті, в третьому "кошику" виявилися ключові валюти, курс яких приблизно вирівняний", - сказав глава Мінфіну США.
Торкаючись дій Китаю, Гейтнер передбачив, що "уряду КНР було б легко робити кроки в даному напрямі, якби вони знали, що інші ринки, що розвиваються, слідують разом з ними". При цьому американський міністр "згоден з тими, хто вважає, що Пекін в даному випадку діє не дуже швидко".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас