Експерт: Ціна золота досягла нового історичного максимуму і продовжить зростати далі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціна золота досягла нового історичного максимуму і продовжить зростати далі

Банківські метали
336
Світова ціна на золото на минулому тижні досягла нового історичного максимуму.
Про це повідомив у коментарі агентству УНІАН перший заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Володимир Скидан.
Так, за його словами, на найбільшому нью-йоркському "золотому" ринку за тройську унцію давали 1386 доларів. Попит на золото посилився після того, як на біржах з'явилася інформація про збільшення Китаєм закупівель золота у валютні державні резерви з метою скоротити залежність від долара.
Як підкреслив Скидан, золото перетворилося на третю світову резервну валюту після долара і євро, і ціни на нього продовжать зростати. На поточному тижні банк Goldman Sachs опублікував прогноз, згідно з яким до жовтня 2011 року ціна тройської унції досягне 1650 доларів. Золото стало одним з кращих вкладень цього року. У звітах аналітиків все частіше лунають прогнози: 1500 або $2000 доларів за унцію.
Експерт зазначив, що золото традиційно вважається антиінфляційним активом. Бюджетний дефіцит в США у поєднанні з високим безробіттям і проблемами в житловому секторі викликає справедливі підозри, що американська монетарна влада готова запустити друкарський верстат у будь-який момент. Очевидно, що ситуація, що склалася, вельми сприятлива для подальшого зростання цін. У Європі велика вірогідність реструктуризації суверенних боргів, й адміністрація США напередодні виборів серйозно обговорює нові заходи податкового стимулювання.
Крім цього, пояснив Скидан, "ціна на золото історично демонструє зворотну залежність від відсоткових ставок. Іншими словами, вона зростає, коли ставки падають, і навпаки. Золото не генерує процентного доходу і стає привабливим для інвесторів, лише коли прибутковість із альтернативних низькоризикових вкладів виявляється мінімальною. Відповідно, ціна на золото зростає особливо швидко в ті моменти, коли реальні облікові ставки за мінусом інфляції стають негативними. Саме це явище ми і спостерігаємо в даний момент".
Як повідомив експерт, ціни на золото на українському ринку на минулому тижні варіювалися в межах 349/356 грн. за грам в злитках від 100 до 1000 грамів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас