Google залишає Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google залишає Китай

365
Компанія Google оголосила про те, що припиняє рекламні контракти із сімома найбільшими рекламними агентствами в Китаї з 27 жовтня.
Це наслідок протиборства з місцевою владою, яке Google розпочала після серії хакреських атак на комп'ютери інтернет-гіганта, що виходили з території КНР. Про це повідомляє Cybersecurity.
Спостерігачі говорять, що є лише один гравець інтернет-ринку, який неодмінно виграє від цього кроку Google, - китайська Baidu, яка тепер може ще більше зміцнити свої позиції на місцевому ринку інтернет-реклами.
В компанії говорять, що після того, як на початку цього року був де-факто закритий китайський варіант пошукової системи Google, компанії довелося зупиняти багато операцій у КНР. Тепер інтернет-гігант говорить про розірвання контрактів зі всіма найбільшими місцевими рекламними компаніями.
Причину розірвання контрактів представники Google China не повідомляють, проте заявляють, що перші попередження були розіслані ще 27 вересня, тобто за місяць до закінчення угод.
Нагадаємо, згідно з офіційними даними, в Китаї зараз налічується близько 420 мільйонів користувачів інтернету. Частка компанії Google на ринку інтернет-пошуку тут складає 24,2%, проти 70% у Baidu.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас