Банкір: Світові інвестори продовжують продавати євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Світові інвестори продовжують продавати євро

Валюта
499
Світові інвестори продовжують продавати долар США по всьому спектру ринку. Про це розповів начальник відділу арбітражних операцій "Брокбизнесбанку" Владислав Стельмах. За його словами, "ризики повертаються, фондові ринки зростають, підтримуючи динаміку євро, новозеландської валюти, доларів Канади і Австралії". Минулого четверга євро досяг максимальної відмітки проти американської валюти за більш ніж дев'ять місяців - 1,4120, пара долар/єна встановилась на новому 15-річному мінімумі 80,86, а долар/швейцарський франк впав до історичного дна 94,62. Вперше за останнє півріччя канадський долар зміцнився до рівня паритету проти долара США, а австралійський долар торгувався на піку з 1983 року, коли був введений курс валюти, що вільно коливався, не дійшовши лише 7 базових пунктів до паритету 0,9993.
Як повідомив В.Стельмах, протягом європейської сесії четверга індекс долара, який відстежує рух валюти проти зваженого кошика шести основних світових валют, досяг рівня 76,259, мінімальною з грудня 2009 року. Пара євро/долар закріпилась вище за сорокову фігуру і зараз торгується в зоні 1,4068. Попит на спадах зберігається, а ситуація в цілому залишається конструктивною для "биків". Для корекції нижче необхідний прорив нижче 1,4005/00. Поки увага учасників торгів направлена на 1,4085 і далі 1,4120/25.
Експерт зазначив, що британська валюта продовжує висхідний рух проти долара США швидше за рахунок проблем долара, ніж власних сил. Настрій залишається непоганим, а прорив вище 1,6040/45 забезпечить парі хороший імпульс для подальшого підйому до 1,6070. На даний момент фунт/долар торгується в зоні 1,6025.
Як підкреслив В.Стельмах, якщо американська валюта опуститься нижче 79,75 долар/єна - це стане найслабкішою ціною валюти проти японського конкурента з моменту введення вільного плавання валютного курсу на початку 1970-х рр. Трейдери також відзначають активний попит на пару долар/єна з боку американських інвесторів, який на цьому тижні спостерігається вже 3-й день поспіль. На даний момент долар/єна тримається в зоні 81,25.
За словами експерта, ключові чинники зростання "австралійця", я кі забезпечують найсильніші позиції валюті серед основних світових валют у посткризовий період, - це сильна національна економіка, яку підтримує хороший попит на товари з боку Китаю і Індії, відносно висока ставка рефінансування Резервного банку Австралії, яка може бути переглянута з підвищенням, а також слабкий американський долар і стабільно зростаючий товарний ринок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас