З київського ринку Воскресенський знесуть всі кіоски — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З київського ринку Воскресенський знесуть всі кіоски

Нерухомість
575
Комунальне підприємство Київблагоустрій 28 жовтня почне роботи із демонтажу всіх 142 кіосків ринку Воскресенський, який знаходиться на перетині бульвару Перова і вулиці Алішера Навої в Дніпровському районі столиці. Таке рішення було прийняте комісією КМДА з питань впорядкування розміщення тимчасових споруджень ще 28 вересня.
"Фактично цілий ринок розташований на п'яти магістральних водопровідних мережах, та ще і в 100 м від складів хлору Дніпровської водопровідної станції. Це порушує будівельні норми і загрожує безпеці людей, які працюють в зоні ураження хлорної хвилі", - пояснили у Головному управлінні контролю за благоустроєм.
У КМДА стверджують, що бізнесмени зобов'язані були погоджувати розміщення малих архітектурних форм з ВАТ Київводоканал. На думку глави Асоціації власників МАФів Києва Тетяни Петренко, ця вимога чиновників - звичайне обдурення.
"Дійсно, торік Головархітектура видавала дозволи на встановлення кіосків, на зворотному боці якого було написано, що вони дійсні при узгодженні з 15 різними службами, у тому числі із СЕС, ВАТ Київводоканал, ВАТ АК Київенерго. Чиновники прекрасно розуміли, що в тих місцях, які значилися в дозволах, ці узгодження отримати неможливо. Але документ, проте, видавали. А все тому, що за так звану "розробку проектної документації" КП КІА отримувало величезні гроші", - пояснила Петренко ДС. Підтверджує це також і джерело в мерії, що побажало залишитися невідомим, пише видання.
За його словами, Головархітектура зобов'язана видавати дозволи лише на підставі паспорта прив'язки МАФ..
"Такий проектний документ повинен містити схему розташування кіоску в масштабі 1:500, де чітко видно всі інженерні комунікації. Але заступник голови КМДА Денис Басс, який тоді займався цією сферою, дав завдання Головархітектурі і КП КІА ігнорувати ці вимоги. Тому дані дозволи не є законними", - говорить він.
На різних інженерних мережах в столиці розміщено не менше 5 тис. МАФів. На думку Тетяни Петренко, якщо мерія почне зносити кіоски, у власників яких є необхідні дозволи, вона зобов'язана виплатити бізнесменам грошову компенсацію або надати альтернативні майданчики.
Старший партнер юридичної компанії "Ільяшев і партнери" Роман Марченко вважає, що без доброї волі міського керівництва отримати таку компенсацію від КМДА підприємцям буде непросто.
"Тільки суд може визначити, чи дає дозвіл Головархітектури право розміщувати МАФи в заборонених для цього місцях. Написавши в офіційному документі таке формулювання, чиновники перестрахувалися. Без неї їм могла б загрожувати кримінальна відповідальність за перевищення повноважень або зловживання службовим становищем. А так у гіршому разі їх покартають за халатність", - пояснив Мерченко.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас