Експерти країн СНД обговорять у Мінську перспективи співробітництва в атомній енергетиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти країн СНД обговорять у Мінську перспективи співробітництва в атомній енергетиці

Енергетика
96
Засідання комісії держав-учасниць СНД із використання атомної енергії в мирних цілях відбудеться 19-20 жовтня 2010 року в Мінську, повідомили в прес-службі Виконкому СНД. До проекту порядку денного засідання включено 16 питань.
"Учасники засідання мають намір обговорити підготовку проектів рамкової програми зі співпраці у сфері мирного використання атомної енергії "Співпраця "Атом - СНД" і плану її реалізації за участю підприємств і організацій атомної галузі, а також питання розробки проектів угод про координацію міждержавних відносин у сфері використання атомної енергії в мирних цілях на території СНД", - сказав співрозмовник прес-служби.
За словами представника Виконкому СНД, також планується обговорити питання про створення відповідної комісії, яка займатиметься цією сферою.
Крім того, учасники засідання обговорять питання формування комплексної системи підтримки безпеки дослідницьких ядерних установок, створення "Коаліції дослідницьких реакторів" СНД і низку інших правових запитань.
Очікується, що на засіданні комісії також будуть розглянуті пропозиції із розробки проекту угоди країн СНД з обміну даними системи ІНІС МАГАТЕ, питання координації робіт країн СНД і ЄврАзЕС у сфері ядерної освіти, створення системи управління інтелектуальною власністю у сфері мирного використання атомної енергії, вживання медичних технологій "Росатома" в діагностиці онкологічних захворювань.
За даними Виконкому СНД, комісія держав - учасників Співдружності із використання атомної енергії в мирних цілях була створена в 1997 році і є міжурядовим координаційно-консультативним органом. Вона формується з керівників відповідних органів держуправління, відповідальних за роботи у сфері атомної енергетики в своїх країнах. Основними завданнями комісії є координація зусиль держав СНД із реалізації угоди про основні принципи співпраці у сфері мирного використання атомної енергії від 26 червня 1992 року і рішення Ради глав урядів СНД від 17 січня 1997 року, а також виробітку погоджених рекомендацій і рішень із проблем багатобічної співпраці у сфері розвитку атомної енергетики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас