Розрахунково-касового обслуговування для бізнесу у 2010 році не подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розрахунково-касового обслуговування для бізнесу у 2010 році не подорожчає

Казна та Політика
407
Конкуренція між банками на ринку розрахунково-касового обслуговування для бізнесу стримає зростання цін до кінця 2010 року. Подорожчання може статися не раніше середини 2011 року.
З початку ділового сезону попит на розрахунково-касове обслуговування зростає, а конкуренція між банками збільшується. "У минулому і цього року банки конкурували між собою переважно із залучення депозитів і встановлення вищих ставок, ніж банк-конкурент. З червня 2010 року, коли банки почали знижувати відсоткові ставки із депозитів, клієнти знову почали звертати увагу на вартість РКО і якість банківського обслуговування. Тому конкуренція в сегменті РКО лише в початковій стадії", - вважає директор департаменту корпоративного бізнесу банку "Хрещатик" Олексій Манзя.
Деякі банки навіть починають демпінгувати для переманювання клієнтів. "Конкуренція на ринку банківських послуг в сегменті РКО надзвичайно висока. В даний час відбувається велика міграція активно працюючих юридичних осіб по банківських установах з метою пошуку найвигідніших умов банківського обслуговування", - говорить регіональний менеджер з продажу операційних продуктів Плюс Банка Олег Маїк.
Скоріш за все, в 2010 році тарифи з РКО залишаться на нинішньому рівні, хоча перед Новим роком банки можуть запровадити нові акції для клієнтів. "До Нового року нічого не зміниться. Можливо, деякі банки запропонують пільгові тарифи перед святами. Основних змін слід чекати з початку 2011 року, як тільки банки оцінять свої збитки/доходи в 2010 році, оскільки неповернення із кредитів зростають, а заробляти на чомусь необхідно", - говорить начальник управління стратегічного розвитку і маркетингу банку "Глобус" Володимир Пашкін.
Однак справжній бум попиту на послуги РКО банкіри чекають не раніше середини 2011 року, що буде пов'язано з активним кредитуванням економіки. Тоді ж можливо і підвищення вартості послуг РКО.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас