Журналіст втратив роботу через участь у торгах акціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Журналіст втратив роботу через участь у торгах акціями

Фондовий ринок
497
Кореспондент інформаційного агентства Reuters Breakingviews залишив посаду через вчинені ним численні порушення корпоративних правил, які регулюють участь співробітників у торгівлі акціями компаній, що описуються агентством.
"Хоча ми не маємо в своєму розпорядженні відомостей про те, що журналіст діяв з метою отримання фінансової вигоди, ми гранично серйозно ставимось до подібних порушень внутрішніх правил, і він був змушений негайно звільнитися", - заявив шеф-редактор Reuters Девід Шлезінгер, додавши, що було виявлено і кілька інших подібних випадків.
За словами шеф-редактора, журналіст писав коментарі про компанії, чиїми акціями він володів, і після цього брав участь у торгах.
Кодекс поведінки Thomson Reuters забороняє журналістам писати про акції, тримачами яких вони є, без повідомлення начальства, а також торгувати акціями, про які вони писали в недавньому часі або мають намір написати в майбутньому, зазначає агентство.
Відтепер всі журналісти Reuters Breakingviews будуть зобов'язані вказувати, чи володіли вони акціями описуваних ними компаній до або незабаром після публікації матеріалів.
Розслідування діяльності кількох інших журналістів, відносно яких існують аналогічні підозри, продовжується.
Нагадаємо, нещодавно ведучий новин CNN Рік Санчес був звільнений після того, як дозволив собі в ефірі критично висловитися про євреїв, зазначивши, зокрема, що вони керують телеканалом.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас