Німеччина має намір спростити визнання іноземних дипломів про фахову освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина має намір спростити визнання іноземних дипломів про фахову освіту

516
Уряд Федеративної Республіки Німеччина (ФРН) має намір спростити процедуру визнання іноземних дипломів про фахову освіту. За допомогою цього заходу передбачається вирішити проблему нестачі в країні робочої сили, пише видання Deutsche Welle.
Процедура визнання в Німеччині іноземних дипломів про отримання професійної освіти буде спрощена. Як повідомляє в понеділок, 18 жовтня 2010 р. газета Süddeutsche Zeitung, уряд ФРН розробив відповідний законопроект, який закріплює за емігрантами право на розгляд їхніх заявок про визнання диплома в тримісячний термін за умови надання всіх необхідних документів. Берлін сподівається, що цей захід дозволить полегшити інтеграцію кваліфікованих іноземних фахівців у німецьке суспільство. За даними міністерства освіти і наукових досліджень ФРН, новим законом зможуть скористатися до 300 тис. проживають у Німеччині іммігрантів, а також іноземці, які прибувають в країну.
Колишні плани правлячої коаліції передбачали шестимісячний термін розгляду заявок. Нині склалася ситуація, при якій переселенці чи німці, що одержали освіту за кордоном, нерідко протягом року очікують визнання дипломів. Вирішенням цих питань займаються безліч інстанцій і відомств, чиновники керуються складними інструкціями, і в результаті процес визнання дипломів затягується на кілька місяців. Очікується, що новий закон вступить в силу в 2011 р.
Міністр освіти і наукових досліджень ФРН Аннетте Шаван заявила, що німецька промисловість може розраховувати на отримання більш ніж 300 тис. кваліфікованих працівників.
"Ми хочемо активувати потенціал, накопичений в нашій країні. Розраховувати на приплив нової робочої сили зможуть такі галузі, як промисловість, медицина, сільське господарство. Ми очікуємо, що іммігранти будуть з повагою ставитися до наших традицій. У свою чергу іноземні співгромадяни вправі розраховувати на те, що ми визнаємо їх кваліфікацію і готовність до інтеграції ", - підкреслила А. Шаван.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас