БЮТ вимагатиме звіту генпрокурора щодо позовів Генпрокуратури про скасування договорів між "Нафтогазом " і "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ вимагатиме звіту генпрокурора щодо позовів Генпрокуратури про скасування договорів між "Нафтогазом " і "Газпромом"

Енергетика
148
Фракція БЮТ має намір вимагати звіту генерального прокурора Олександра Медведька у Верховній Раді щодо позовів Генеральної прокуратури стосовно скасування договорів між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром". Про це заявив перший заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожемякін під час з'їзду партії "ВО "Батьківщина" в Києві.
"Я на погоджувальній раді як представник партії "Батьківщина" вимагатиму звіту генпрокурора у Верховній Раді щодо тих новацій, які проводить Генпрокуратура. Ви знаєте, вона подала до окружних і адміністративних судів позови стосовно договорів "Газпрому" і НАКу. Ось ми і запитаємо, що відбувається", - сказав він.
Крім того, А.Кожемякін повідомив, що на наступному пленарному тижні БЮТ наполягатиме на розгляді мораторію на підвищення цін на продукти харчування, на газ, на житлово-комунальні послуги, а також на введення мораторію на платні послуги для студентів.
Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України 15 вересня подала позов до Господарського суду Києва про визнання недійсними договорів купівлі-продажу 11 млрд куб. м природного газу від 20 січня 2009 року між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" (РФ).
Крім того, Генпрокуратура 10 вересня подала до Окружного адміністративного суду Києва позов про визнання протиправним і скасування доручення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко про оформлення "Нафтогазом" права власності на 11 млрд. куб. м газу, що належав швейцарській компанії RosUkrEnergo.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас