RWE і OMV відклали рішення про фінансування газопроводу "Набукко" на 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RWE і OMV відклали рішення про фінансування газопроводу "Набукко" на 2011 р.

Енергетика
162
Два основні учасники проекту газопроводу "Набукко" - німецький енергетичний концерн RWE і австрійська OMV - відклали до майбутнього року прийняття рішення про свою фінансову участь в будівництві цієї траси з Середньої Азії до Євросоюзу в обхід Росії. Про це пише британський тижневик The Economist.
Очікувалося, що ці компанії оголосять про значні інвестиції в "Набукко" вже в поточному місяці. Проте вони несподівано взяли "тайм-аут" у зв'язку з новими труднощами, що виникли на шляху цього проекту, повідомляє видання. До численних проблем "Набукко", включаючи відсутність контрактів на закупівлю газу у виробників, зараз додалася ще одна. Керівництво "Набукко" отримало від Туреччини повідомлення про те, що значна частина робіт з прокладки траси на турецькій території має бути виконана національними компаніями. Раніше планувалося, що будівництвом газопроводу займуться західні RWE і OMV.
В цих умовах підвищилися шанси альтернативного проекту постачань газу з басейну Каспійського моря до Євросоюзу. Він пропонує використовувати вже наявну транскавказьку магістраль і постачати азербайджанський газ в грузинське прибережне місто Кулеві. Тут він зріджуватиметься і прямуватиме танкерами в румунський порт Констанца. Проект є конкурентом "Набукко", але передбачає постачання значно менших об'ємів газу в ЄС.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас