Суд скасував приватизацію "Київміськбуду" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував приватизацію "Київміськбуду"

Казна та Політика
224
Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Київради, яким в 2007 році була дозволена приватизація АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ), повідомляється в прес-релізі Київської міськдержадміністрації (КМДА).
"14 жовтня Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Київради, яким в 2007 році була дозволена приватизація АТ "ХК "Київміськбуд". Таким чином, пакет акцій територіальної громади Києва в статутному фонді АТ ХК "Київміськбуд" вилучений з Програми приватизації і повернений до переліку об'єктів, які не підлягають приватизації", - йдеться в прес-релізі.
Перший заступник глави КМДА Олександр Попов, слова якого наведені в повідомленні, відзначив, що це рішення суду підтвердило незаконність будь-яких спроб передати "Київміськбуд" у приватну власність.
"Я впевнений, що таке підприємство, як холдингова компанія "Київміськбуд", має працювати, перш за все, на користь жителів міста, а не на певні приватні структури. Не можна для задоволення інтересів окремого бізнесмена позбавляти киян права на управління найбільшою будівельною компанією країни. "Київміськбуд" залишиться у власності міської громади - це остаточне рішення, ніякого перепродажу не буде", - сказав він.
Попов додав, що киянам також належатиме "Київводоканал" і "Київгаз".
ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.
Після зміни в керівництві Києва влітку 2010 року стало відомо про продаж містом в 2009 році своїх часток в холдинговій компанії "Київміськбуд" (80%), "Київводоканалі" (25,464%), "Київгазі" (28,46%) і "Київхімволокні" (51%). Всі операції були здійснені за схожою схемою: на аукціонах через Українську універсальну товарну біржу (УУТБ), де покупцем виступила ФК "Новий регіон". Вже відомо, що у випадку з "Київміськбудом" і "Київгазом" торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям.
Генпрокуратура порушила кримінальні справи і оскаржила в господарському суді операції з продажу комунальних пакетів акцій. У свою чергу ДКЦПФР почала перевірки ФК "Новий регіон", а також реєстраторів, які брали участь в операціях, в результаті яких було встановлено відсутність торговця за адресою реєстрації, а також відсутність його звітності.
Зараз місто зберігає оперативний контроль над "Київміськбудом".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас