"Дідусь-бандит" в США обчистив 21 банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Дідусь-бандит" в США обчистив 21 банк

Кримінал
340
За останні півтора роки "дідусь-бандит" пограбував десятки банків у штатах Алабама, Флорида, Джорджия і Техас. Перше пограбування сталося на початку 2009 року, 21-е - днями. "Зазвичай грабіжники обмежують свою активність якимсь одним регіоном, а цей грабує банки на досить обширній території, - вражається агент ФБР Зек Лоув, якому доручено зловити невловимого очкарика. - Чоловік поводиться на диво зухвало. Він не робить жодних спроб замаскуватися".
Незвичне в поведінці нової грози американської каси не лише це. На вигляд грабіжнику 60 з невеликим, він абсолютно лисий, в окулярах і з чималим животом. До того ж бандит володіє м'якими - без лапок - манерами. Коли він заходить в банк, він швидше нагадує пенсіонера, який прийшов депонувати щомісячний чек соціального забезпечення: рухається повільно і поводиться доволі холоднокровно.
Інколи очкарик озброєний, але ще жодного разу не пускав пістолет в діло і не загрожував ним. Прямуючи до віконця, він тримає в руках лише гаманець із запискою, яку і протягує касиру. Зміст її не оригінальний: "Це наліт. Видайте гроші (вказується сума), бо…" І погрози. Отримавши гроші, "дідусь" спокійно кладе їх в гаманець і йде. ФБР не повідомляє, скільки він награбував, і на питання репортерів відповідає розпливчато: "Багато".
Агент Лоув говорить, що ще жодного разу не переслідував злочинця, який пограбував 21 банк. Проте "дідусь-бандит" не рекордсмен по банківських грабежах в США. Пальма першості належить Кері Гугасяну, якому вдалося обчистити за 30 років понад 50 банків. У Кері була кличка "Грабіжник банків п'ятничними вечорами". Бандит мав звичай здійснювати нальоти в кінці тижня. Коли він уривався в банк, на ньому була маска Фреді Крюгера. Він кричав і стрибав через стійки, наводячи жах на касирів і відвідувачів.
Зараз Гугасян відбуває тюремний термін - він був засуджений до 17 років позбавлення волі. За відсутністю у в'язниці банку і маски він навчає ув'язнених математиці.
Чи переплюне "дідусь-бандит" "п'ятничного грабіжника", який нагрів банки на 20 млн доларів, покаже час і розторопність ФБР. Відомство обіцяє 10 тис. доларів тому, хто допоможе в ідентифікації і спійманні пенсіонера.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас