Клюєв: Уряд підготує законопроект про приватизацію КГЗКОР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Уряд підготує законопроект про приватизацію КГЗКОР

Енергетика
489
Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв за підсумками візиту в Кіровоградську область 14 жовтня віддав доручення підготувати проект закону про підготовку до приватизації "Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд" (КГЗКОР).
"Законопроект має створити якісні умови для залучення інвесторів, сприяти розвитку комбінату", - передає слова першого віце-прем'єра його прес-служба.
Окрім того, Клюєв узяв під особистий контроль весь спектр питань, пов'язаних з підготовкою буровугільного комплексу Кіровоградської області для залучення інвесторів.
Будівництво КГЗКОР почалося в 1985 році. Після розпаду СРСР його правонаступником стала Україна. За даними ФДМ, заборгованість України по КГЗКОР станом на 1 січня 2007 року перед Румунією складала $353 млн, Словаччиною - $115,1 млн, Болгарією - $1,4 млн, Німеччиною - $47,34 млн, загальна заборгованість - $517,43 млн. Сумарний обсяг інвестицій, необхідних для завершення будівництва і введення в експлуатацію КГЗКОР, за попередніми даними, становить близько $800 млн.
Згідно з прийнятою в серпні 2006 року урядом Юрія Єханурова постановою, передбачалося, що добудовою КГЗКОР займеться спільне підприємство ТОВ "Українська рудно-металургійна компанія" (УРМК), створене українською "Смарт-груп" і російський "Металоінвест", хоча про інтерес до КГЗКОР заявило і "Arcelor Mittal Кривий Ріг".
Проте в листопаді 2009 року уряд Тимошенко скасував постанову своїх попередників як нереалізовану.
Одночасно в червні 2009 року суд ввів процедуру санації держпідприємства КГЗКОР, в рамках якої у вересні того ж року були продані два корпуси - середнє і дрібне дроблення залізорудної сировини, що є одними з ключових активів підприємства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас