Бізнес-кола України погіршили інфляційні прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес-кола України погіршили інфляційні прогнози

597
Бізнес-кола України в третьому кварталі погіршили інфляційні очікування, повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ) із посиланням на чергове опитування керівників компаній.
"Інфляційні очікування (у III кварталі - ред.), на відміну від трьох попередніх кварталів, посилилися і склали в середньому на наступних 12 місяців 14,5% проти 11,8% в II кварталі... Незмінності курсу гривні до долара США чекали 50,6% респондентів проти 57,1% в попередньому кварталі. Опитані підприємства чекають також знецінення гривні до долара США і євро", - вказується у повідомленні.
Нацбанк також зазначає, що респонденти чекають уповільнення зростання обсягів виробництва товарів і послуг в Україні в наступних 12 місяців.
За даними НБУ, в опитуванні взяли участь керівники 1192 підприємств у всіх регіонах країни, які представляють економіку по основних видах діяльності: опитування проводилось наприкінці серпня.
Як повідомлялося, інфляція в Україні у вересні прискорилася до 2,9% з 1,2% в серпні. У річному вираженні (відносно аналогічного місяця минулого року) інфляція в Україні за підсумками вересня досягла 10,5%, тоді як місяць тому вона складала 8,3%.
Уряд України зберігає офіційний прогноз інфляції на 2010 рік на рівні 13,1%. Торік інфляція склала 12,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас