Moody's вважає зміни в банківській системі Німеччини дуже повільними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's вважає зміни в банківській системі Німеччини дуже повільними

175
Moody's підтвердило свій негативний прогноз по німецькому банківському сектору, незважаючи на те, що економіка Німеччини швидко відновлюється після кризи, пише РБК daily.
На початку жовтня авторитетні міжнародні економічні організації позитивно оцінили перспективи економіки Німеччини в 2010 - 2011 рр. МВФ прогнозує, що економіка ФРН в 2010 р. виросте на 3,3%, а в 2011-му - на 2%. Проте Moody's вважає, що сприятливі перспективи економіки Німеччини не вплинуть позитивно на її банківську систему.
"Німецькі банки дуже сильно постраждали від кризи", - заявила старший віце-президента Moody's Катаріна Бартен. За її словами, незважаючи на те, що німецькі банки відчувають себе краще, ніж на піке кризи, необхідні структурні зміни просуваються дуже повільно.
Німецьким банкам загрожують ризики, пов'язані з високим рівнем заборгованості, залежністю від галузей з тривалим виробничим циклом і від волатильних ринків. Крім того, в Moody's відзначають, що прибутки банків піддадуться сильному тиску, оскільки фінансові компанії повинні повертати уряду допомогу, отриману в ході кризи.
Негативний прогноз Moody's стосується тільки великих інституційних банків. Невеликі ж регіональні банки, які домінують в роздрібному секторі, показали свою стійкість в ході кризи.
Німецькими банками незадоволені не тільки в Moody's, Європейський комітет банківського нагляду (CEBS) критикує їх за скритність. Так, наприклад, в ході літніх стрес-тестів шість крупних німецьких банків відмовилися розкривати дані про частку держоблігацій в їх портфелях. Серед них були Deutsche Bank, Postbank і Hypo Real Estate.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас