Українські заробітчани залишають Чехію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські заробітчани залишають Чехію

2071
У Чехії стає все менше українських "заробітчан". На їх місце приходять громадяни країн Європейського Союзу - словаки, болгари, поляки, румуни.
За даними статистиків, у вересні в Чехії працювало більше 219 тисяч іноземців. Це на півтисячі більше, ніж в серпні, і на чотири тисячі більше, ніж навесні. Чеська економіка не може обійтися без іноземців в цілому, але конкретно без українців - може, пише видання.
Місяць тому в різних галузях чеської промисловості працювало 46 тисяч українських заробітчан, а сьогодні статистики вже тисячі не долічилися. За останні два роки українцями звільнено 35 тисяч робочих місць. Так само зменшується кількість молдован, в'єтнамців і монголів. Причина та сама - неможливість отримати дозвіл на роботу.
"Люди з Європейського Союзу дозволу на роботу не вимагають, та і роботу знаходять набагато легше", - пояснює співробітник міністерства праці Чехії Карел Новий.
якщо торік в Чехії працювало майже шість тисяч болгар, то тепер їх - більше семи тисяч, а румунів відповідно не п'ять тисяч, а шість. На думку фахівців, потік іноземців до Чеської республіки зростатиме, але, на відміну від 90-х років, за рахунок працівників із країн ЄС.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас