У США незадоволені українською митницею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США незадоволені українською митницею

1254
Американці вважають, що в Україні їх бізнес стикається зі значними проблемами. Зокрема, із поверненням ПДВ, оцінкою товарів на митниці і квотами на експорт зерна. Про це заявила співголова ради, заступник торговельного представника США Міріам Сапіро.
"Є чимало проблем. Згадаю введення квот на експорт зерна. Це рішення ставить під питання надійність України як постачальника зерна, а також може вступити у протиріччя із зобов'язаннями України як члена СОТ", - пояснила вона.
"Уряд повідомив про розробку проекту постанови стосовно питання експорту зерна. Нам пообіцяли, що вивчать наші зауваження, щоб цей документ відповідав зобов'язанням України як члена СОТ. Я дуже сподіваюся, що це буде так", - повідомила Сапіро.
Окрім того, Сапіро нагадала про існуючі проблеми із поверненням ПДВ. "Як ви знаєте, повернення відбувається не належним чином, і вже накопичилася значна сума заборгованості", - зазначила вона.
Також Сапіро повідомила, що між американськими представниками і українським урядом йдуть переговори щодо спрощення митних процедур, оскільки американці в Україні стикаються з проблемою оцінки товару. "Коли Україна приєдналася до СОТ, вона знизила митні тарифи. Але, як стали відзначати американські компанії, знизивши мито, ви почали завищувати митну вартість ввезених товарів", - говорить вона.
Нагадаємо, 14 жовтня у Києві завершилося третє засідання українсько-американської Ради з торгівлі та інвестицій, присвячене проблемам двосторонніх економічних відносин.
Раніше і Генеральна прокуратура України почала перевірку дотримання законів, що регулюють порядок функціонування ринку зерна, у тому числі експорту.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас