Швидкісний трамвай обійшовся місту в 420 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидкісний трамвай обійшовся місту в 420 млн грн.

Казна та Політика
311
Вартість реконструкції лінії швидкісного трамваю по маршруту "Кільцева дорога - вулиця Старовокзальна" співвідноситься з вартістю будівництва залізничної лінії.
Про це заявив голова Постійної комісії з питань транспорту і зв'язку Дмитро Олійник, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу БЮТ в Київраді.
Політик відзначив, що, згідно з даними КП "Київпастранс", кошторисна вартість реконструкції лінії швидкісного трамваю складає понад 420 млн грн.
"За розрахунками фахівців Київського інституту електротранспорту, за ці кошти можна було б побудувати не лише трамвай, а залізничну гілку "Сапсан" і їздити на Борщагівку з швидкістю понад 200 км/год", - відзначив голова транспортної комісії.
Олійник також додав, що для прийому пасажирів готові лише 4 з 13 станцій трамвайної лінії. На окремих зупинках лінії швидкісного трамваю, наприклад, "Індустріальній" і "Політехнічному інституті", досі немає платформ, стверджує глава транспортної комісії.
Олійник нагадав, що інспекція електротранспорту Міністерства з питань житлово-комунального господарства неодноразово зупиняла реконструкцію трамваю через виявлені порушення. Тому "швидкісною" реконструйована трамвайна лінія, на жаль, буде лише на папері, заявляє він.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в суботу, 16 жовтня, об 11:00 відбудеться відкриття реконструйованої лінії швидкісного трамваю від Великої Кільцевої дороги до вул. Старовокзальної.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас