Донеччан змушують страхувати собак і будинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донеччан змушують страхувати собак і будинок

489
В Донецьку агітують страхувати житло і домашніх тварин. "У нас на під'їзді повісили оголошення про те, що потрібно застрахувати квартиру і собаку. Мені за свою двокімнатну потрібно віддати 90 гривень. А тому, хто цього не зробить - штраф 800 гривень. Це що за новина така? Не хочу нікому нічого платити", - з такою новиною звернулася в редакцію "Сегодня" Наталія, мешканка Кіровського району.
Кілька днів тому на під'їздах будинків в мікрорайоні "Мирний" з'явилися незвичайні оголошення, в яких мешканців просять в обов'язковому порядку оформити поліси страхування всім власникам собак, а також застрахувати свою квартиру.
Тут же наведені розцінки: річна страховка на чотириногого друга коштує 17 гривень на рік, а на квартиру - 80,90,100 і 110 гривень (залежно від числа кімнат). Внизу приписка, що за невиконання адміністративних вимог передбачений штраф у розмірі 850 гривень. Для оформлення страховки потрібно звернутися до паспортиста за місцем проживання.
В місцевому жеку від листівок-погроз відхрещуються. Комунальники запевнили "Сегодня", що вони таких оголошень не розвішували, нічого не знають про страхування і тут же передбачили, що це чийсь жарт.
А ось юрист Вадим Букрєєв передбачає, що в паспортному столі з'явився представник однієї із страхових компаній і таким чином агітує донеччан оформити страховку. "Можливо, до Закону України були внесені якісь зміни з приводу страхування тварин, але це може стосуватися собак лише бійцівських порід, адже вони можуть укусити когось, а страхувати болонок ні до чого", - говорить юрист. Так само Букрєєв відзначив, що страхування житла - річ добровільна, ніхто не може змусити вас це зробити, а притягнути до відповідальності - тим більше. "Дуже дивно і те, що мешканців відправляють на оформлення страховки в паспортний стіл. Це не в компетенції паспортистів", - пояснює Вадим Букрєєв.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас