Індія вийшла на перше місце в світовому рейтингу спамерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія вийшла на перше місце в світовому рейтингу спамерів

193
Індія вийшла на перше місце в рейтингу країн - розповсюджувачів спаму. У вересні 2010р. з території цієї країни було розіслано 6,7% незаконних рекламних листів. Друге місце зайняли США з показником в 6,1%. Третє - Бразилія (5,9%), що обігнала В'єтнам (5,5%) і Великобританію (5,4%). Росія в цьому списку займає шосте місце (4,9%).
Середня частка спаму в поштовому трафіку Рунета у вересні 2010р. зменшилася на 1,5 відсоткового пункту і склала 81,1%. Такі дані наводяться в дослідженні виробника систем захисту від шкідливого і небажаного програмного забезпечення "Лабораторія Касперського".
Найнижчий показник місяця був відмічений 15 вересня - 76,9%; найбільше спаму було отримано користувачами 12 вересня - 87,4%. У рейтингу найбільш популярних в спамерів тематик на першому місці виявилася реклама медичних товарів і послуг (25,5%). Друге і третє місця поділили дві теми - "Репліки елітних товарів" і "Освіта" (по 13,7%).
Відсоток листів, що рекламують спамерські послуги, до кінця вересня став поступово скорочуватися, проте середньомісячний показник змінився менш ніж на півпроцента (6,9%). Частка рубрики "Комп'ютерне шахрайство", що включає як "нігерійські" листи, так і розсилку шкідливої коди і фішинг, зменшилася в порівнянні з серпнем 2010р. майже удвічі - до 5,2%.
Кажучи про фішинг, експерти відзначають тенденцію, що намітилася, до зниження частки атак на банк HSBC (5,1%) при збільшенні частки атак на користувачів гри World of Warcraft (4,9%). Лідерами серед організацій, що найчастіше атакуються, знов стали портали PayPal (59,8%) і eBay (9,2%). Колишній "улюбленчик" фішерів - ресурс Facebook зайняв лише п'яте місце (3,8%).
З характерних особливостей місяця "Лабораторія Касперського" згадує оголошення про закриття однієї з провідних партнерських програм для спамерів SpamIt, що займалася розсилкою фармацевтичної реклами. Нагадаємо, що в лютому ц.р. серед країн-розповсюджувачів спаму перше місце займала Бразилія - з її IP-адрес йшло 13,76% світового обсягу спаму.
Далі йшли Індія (10,98%), Південна Корея (6,32%), В'єтнам (5,71%), США (5,46%), Росія (2,85%), Румунія (2,53%), Колумбія (2,37%), Великобританія (2,34%) і Польща (2,31%). Україна до двадцятки країн найбільших розповсюджувачів спаму тоді не входила.
Відзначимо також, що окружний суд штату Вірджинія у вересні ц.р. передав компанії Microsoft 276 доменних імен, які використовувалися ботнетом Waledac для розсилки спаму. Діяльність мережі була зупинена ще в лютому, коли суд прийняв рішення про тимчасове призупинення роботи цих доменних імен, але тепер адміністрування передане софтверному гіганті остаточно.
Рішення суду було незвичайне тим, що власник домену недоступний для зв'язку, тому його не викликали до суду, і можливості виступити на свій захист він не мав.
Враховуючи особливості судової системи США, рішення є фактично початком сезону полювання на власників ботнетів і спамерів. Тепер в американських судів є зразок для прийняття рішення в подібних випадках.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас