Країни Азії не зможуть за рахунок валютних інтервенцій стримати зростання курсу своїх валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни Азії не зможуть за рахунок валютних інтервенцій стримати зростання курсу своїх валют

Валюта
512
Державам Азії, які швидко розвиваються, не вдається зараз навіть за рахунок енергійних валютних інтервенцій стримати прискорене зростання обмінного курсу своїх національних валют відносно американського долара. Про це повідомляє сьогодні ІТАР-ТАРС із посиланням на лондонську газету The Financial Times.
Згідно з наведеними нею підрахунками, з 27 вересня по 11 жовтня поточного року Центробанки Індонезії, Малайзії, Таїланду, Тайваню і Південної Кореї "витратили спільно 28,74 млрд доларів на недопущення дорожчання своїх валют".
Протягом минулого серпня - вересня Центральний банк Японії "викинув зі своїх резервів на ринки близько 25 млрд доларів на утримання курсу ієни по відношенню до долара".
Та всі ці зусилля виявилися марними, бо незважаючи на валютні інтервенції центробанків, продовжувалося зростання обмінного курсу валют країн Азії по відношенню до долара, вказує видання. Південнокорейський вон подорожчав у вересні в порівнянні з доларом на 5,4%, тайський бат - на 4,3%. У свою чергу, курс юаня, що знаходиться під контролем Банку Китаю, зріс з початку минулого місяця на 2% відносно американської валюти.
Підвищення обмінних курсів валют азіатських країн "веде до дорожчання їх експорту і падіння конкурентоспроможності товарів, які вони виробляють. Одночасно продовжується процес збільшення номінованих в доларах США валютних активів держав Азії, відзначає FT. Так, з літа 2007 року без врахування КНР вони зросли до 400 млрд доларів. При цьому валютні резерви Китаю за цей час збільшилися на 1 трлн доларів і зараз досягли, згідно з інформацією агентства Bloomberg, 2,5 трлн.
Нездатність азіатських країн стримати зростання обмінного курсу своїх валют відносно долара веде до того, що вони будуть змушені найближчим часом скоротити доларову складову своїх резервів на користь інших валют, вважає The Financial Times.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас