Мер Севастополя: Розвиток міста неможливий без використання земель ЧФ РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Севастополя: Розвиток міста неможливий без використання земель ЧФ РФ

299
Інвестиційний розвиток Севастополя без пошуку механізму міждержавного приватного партнерства, що передбачає використання землі, що знаходиться в оренді в Чорноморського флоту Російської Федерації, неможливий. Про це заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов.
"Труднощі, пов'язані із використанням землі, що знаходиться в оренді в Чорноморського флоту Російської Федерації, можуть вирішуватися лише на рівні президентів двох країн", - зазначив Саратов.
За словами градоначальника, в Севастополі багато інвестиційно привабливих територій, які не використовуються Чорноморським флотом. "Наприклад, російська сторона зменшила функцію капітального будівництва в Севастополі, її просто немає, а території заводів, зокрема, 24-го, є", - говорить мер міста.
"Тому мною запропоновано знайти вирішення із використання таких територій, але я ще раз повторюся, що ці питання повинні вирішуватися лише за столом переговорів за згодою двох сторін", - доповнив Валерій Саратов.
За словами губернатора, окрім цього існує ще кілька проблем, пов'язаних із базуванням Чорноморського флоту в Севастополі.
"До кінця не вирішено питання інвентаризації земельних ділянок і об'єктів нерухомого майна", - повідомив Валерій Саратов.
Як зазначалось раніше, оскільки в Севастополі не залишилося вільної землі і вона знаходиться у приватних структур, подальший розвиток може зажадати від міста викупу певних земельних ділянок для громадських потреб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас