Баффет заявляє, що євро буде погано, а світовій економіці ще гірше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет заявляє, що євро буде погано, а світовій економіці ще гірше

Валюта
2918
Світова економіка ще довго відчуватиме хворобливі наслідки фінансової кризи і рецесії, вважає американський мільярдер Уоррен Баффет.
"Найгірше залишилося позаду, але біль від того, що сталося, відчуватиметься дуже довго. Ми поступово повземо вперед, а не просуваємося стрибками", - цитує виступ У.Баффета агентство Bloomberg.
Крім того, на конференції в Ізраїлі прозвучала в записі його заява про те, що євро має пройти реальне випробування на міцність після найшвидшого квартального зростання до долара за вісім років.
"Це випробування, і я б сказав, що його ще не пройдено. Я б вважав за краще спостерігати за ним здалека, а не у безпосередній близькості", - заявив інвестор.
Євро подорожчав на 11% в третьому кварталі після того, як Європейський Союз виділив 750 млрд євро на вирішення боргових і бюджетних проблем в регіоні. Проте, на думку У.Баффета, ці кошти не стануть панацеєю.
"Виникає реальна проблема, коли ви намагаєтеся змусити велику групу країн з різними культурами, різним ставленням до бюджетної політики ділити єдину валюту. Думаю, подивитись на це буде цікаво", - сказав він.
Аналітики зазначають, що У.Баффет зазвичай дає прогнози на вельми довгострокову перспективу, окреслює, в першу чергу, масштабні стратегічні проблеми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас