Віктор Бут заборгував московському банку 26 мільйонів рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віктор Бут заборгував московському банку 26 мільйонів рублів

Казна та Політика
291
Пресненський суд Москви постановив стягнути заборгованість в 26,5 мільйона рублів з російського бізнесмена Віктора Бута, який чекає в таїландській в'язниці екстрадиції в США за звинуваченнями у продажу зброї.
Про це повідомляє РАПСИ.
Таким чином суд задовольнив позов Москомерцбанку, якому Бут, а також Андрій Романов заборгували велику суму грошей за кредитним договором. Прес-секретар суду Ольга Сутяпова, яка повідомила про результат розгляду, якихось інших подробиць наводити не стала.
Віктор Бут перебуває під вартою в Таїланді з 2008 року, коли він був затриманий в Бангкоку на запит американських правоохоронних органів. Росіянину були пред'явлені звинувачення в торгівлі зброєю - в США його вважають одним з найбільших в світі збройних баронів. Згодом до цього додалися звинувачення у відмиванні грошей і шахрайстві, проте в жовтні 2010 року тайський суд їх відхилив.
В даний час Бут чекає екстрадиції в США на підставі постанови апеляційного суду Таїланду від 20 серпня. Згідно із законом росіянин має бути висланий в США протягом трьох місяців. Проте екстрадиція досі відкладалася у зв'язку з тим, що суду потрібно було спершу розглянути нові звинувачення на адресу Бута (про відмивання грошей і шахрайство).
Сам Віктор Бут неодноразово заявляв, що звинувачення проти нього були сфабриковані. У вересні 2010 року Віктор Бут звернувся за допомогою до президента РФ Дмитра Медвєдєва і прем'єр-міністра Володимира Путіна. Раніше представники російської влади засудили екстрадицію підприємця, але офіційно втручатися в долю Бута поки не поспішають.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас