Путін: "Газпром" має забезпечити прийнятні ціни на свою продукцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: "Газпром" має забезпечити прийнятні ціни на свою продукцію

Енергетика
366
Газові компанії, перш за все "Газпром", повинні забезпечити прийнятні і економічно обґрунтовані ціни на свою продукцію, заявив в Новому Уренгої на нараді щодо генеральної схеми розвитку газової галузі прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, пише РБК.
За його словами, поки деяким російським регіонам газ надається за дуже високими цінами. "Звичайно, для цього є й об'єктивні обставини, але проте вважаю, що не можна все навантаження перекладати на споживача", - цитує прем'єр-міністра РФ прес-служба уряду Росії.
На думку Путіна, самим газовим компаніям потрібно серйозно займатися зниженням витрат. Потрібно прибирати зайві неефективні витрати і при будівництві, і при експлуатації об'єктів інфраструктури, застосовувати сучасні технічні рішення, працювати з постачальниками, відмітив він.
Путін підкреслив, що газові компанії повинні зайняти перспективні ніші в енергетиці, розширити випуск сучасних матеріалів, що використовуються в будівництві, машинобудуванні, споживчому секторі.
Багатообіцяючим напрямом вважає прем'єр використання газу як моторного палива. На його думку, це і економічно, і виграшно з точки зору дотримання вимог екології. Зокрема, вважає Путін, регіони і муніципалітети повинні серйозно зайнятися переведенням на газ громадського транспорту і комунальної техніки.
"Для того щоб створити в Росії сучасну індустрію газохімії, у нас є всі можливості і природні конкурентні переваги. Не сумніваюся, що нові великі центри переробки газу в найближчій перспективі будуть побудовані в Якутії, Іркутській області, Красноярському, Хабаровському краях, на Північному Кавказі та в інших регіонах країни", - заявив Путін. Він підкреслив, що в рамках ресурсозберігаючих підходів має бути вирішена і проблема корисного використання попутного нафтового газу (ПНГ). Подібними проектами зараз вже займаються СИБУР, "Роснафта" й інші приватні нафтові компанії, нагадав глава уряду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас